A més dels projectes propis i de les exposicions produïdes per a la seu del carrer Princesa (2013-2020) i altres espais, la Blueproject Foundation ha mantingut col·laboracions externes amb institucions i esdeveniments tant nacionals com internacionals. Una manera de teixir llaços amb altres contextos i d'oferir un suport i un seguiment més profund i de llarg recorregut a artistes que han passat per les seves sales.

La primera col·laboració va tenir lloc en el 2017, durant la Biennal de Venècia Viva Arte Viva, donant suport a la instal·lació que va fer l'artista brasiler Ernesto Neto, així com la performance que va realitzar amb els Huni Kuin, els indígenes natius de l'Amazones. En 2019, l'artista català Ignasi Aballí presenta a Il Salotto de la fundació el projecte site-specific sin imagen. A partir d'aquesta experiència, l'artista proposa Corrección, un altre gran site-specific de caràcter arquitectònic per al Pavelló d'Espanya en la 59è Biennal de Venècia del 2022. Un projecte que també va comptar amb el suport de la Blueproject Foundation.

Així mateix, a través d'un seguiment més sostingut a alguns dels artistes que van passar pel programa de residència, la fundació fa costat a Julia Fuentesal i Pablo M. Arenillas en l'exposició Carrusel, que presentaran, al costat d'Itziar Okariz, en el Centro de Cultura Contemporánea Condeduque a Madrid al febrer del 2025. Una manera de seguir vinculats amb els artistes i els agents més enllà del seu pas per la fundació.

El Centre Párraga de Múrcia, el CentroCentro de Madrid, la galeria ethall, el Espai Poblenou i Estrany-dela Mota Art Advisors a Barcelona també són espais amb els quals la fundació ha realitzat col·laboracions puntuals al llarg d'aquests anys. Amb ArtsLibris, a Barcelona i a Madrid, sempre hi ha hagut complicitat a l'hora de presentar les publicacions de la fundació i amb el Barcelona Gallery Weekend, la col·laboració es materialitza en adquisicions d'obra durant l'esdeveniment.


Vistas de Corrección, Pabellón de España en La Biennale di Venezia 2022